Dette er de beste filmene og dokumentarene om andre verdenskrig

ANdre verdenskrig er en av de viktigste hendelsene i moderne tid, og noe mange interesserer seg for. Det var en krig som hadde katastrofale konsekvenser, men som også har lært oss mye i etterkant. Årsakene, interne hendelser og konsekvensene av andre verdenskrig og tankesett som ble introdusert på denne tiden viser hvor viktig det at vi lærer om den.

Det er mange måter man kan lære om andre verdenskrig, og konsentrasjonsleirer Auschwitz Birkenau, som er den mest kjente konsentrasjonsleir, og en av måtene er gjennom film og dokumentarer. Du kan se mer om Auswitch og krigen gjennom film for å både lære og huske det som har skjedd. Her er noen av filmene du kan ta en titt på. 

Schindler’s List (1993) 

Den første filmen vi skal foreslå er regissert av Steven Spielberg og kom ut i 1993. Det er en kritikerrost film om den tysk industrimannen Oskar Schindler som reddet livet til over 1 300 jødiske krigsfanger under Holocaust. Det er basert på en sann historie, og viser hvor viktige personer som  Schindler var for jødene under krigen. 

The Pianist (2002) 

Den neste filmen vi skal se på er regissert av velkjente Roman Polanski i 2002. Filmen er basert på den sanne historien om Władysław Szpilman, og hans familie. Szpilman en polsk jødisk pianist som overlevde Holocaust i Warszawa, til tross for et forferdelig liv i den polske gettoen, og med tyskere som var ute etter å ta han. 

Dunkirk (2017) 

Neste film er reggisert av nok en kjent mann, nemlig Christopher Nolan. Dette er en nyere film fra 2017, og er en krigsfilm som handler om den britiske evakueringen av Dunkirk i Frankrike under andre verdenskrig. Filmen har vunnet en rekke priser, blant annet flere Oscar statuetter for beste lyd, beste klipping og beste lydredigering. 

The World at War (1973-1974) 

The World War er en britisk dokumentarserie som gir en grundig oversikt over hendelsene i andre verdenskrig. Den ble produsert av Jeremy Isaacs og fortalt av Laurence Olivier. Serien inneholder intervjuer med veteraner og historiske personer, samt omfattende bruk av arkivopptak. Den dekker et bredt spekter av emner, inkludert oppbyggingen til krigen, store slag og begivenheter, og kjølvannet av krigen. I senere tid har den fått ros for å være konkret og gjennomgående. 

Ta en titt på neon av disse filmverkene om du interesserer deg for andre verdenskrig, Auswitch og lignende, for å lære mer.